Onze wens 

Onze wens voor Yara is een nieuwe rolstoelbus met lift. Ze wordt groter en daarmee komen er ook meer uitdagingen voor onze krachtsinspanningen. Een bus met een lift is daarom zeer gewenst. Vooral ook omdat ze binnen niet al te lange tijd een rolstoel met duwondersteuning zal krijgen. Klimaatcontrole en een standkachel zijn nodig om haar lichaamstemperatuur te kunnen reguleren (dit kan ze zelf niet). Onze huidige rolstoelbus heeft al wat levensjaren erop zitten en voldoet niet meer voor Yara. Onze voorkeur gaat daarom ook uit naar een nieuwe bus met nieuwe aanpassingen. 

Gevraagd bedrag

Wij hopen een bedrag bijeen te brengen van € 18.000,-- Dit bedrag zijn wij nog nodig na inruil van onze oude bus, een toegezegd bedrag van een sponsor en het inzetten van ons eigen spaargeld. 

Waarom is een rolstoelbus nodig?

We wonen in het mooie Drenthe. Hier zijn we geboren en getogen en voelen we ons thuis. Maar als we ergens naartoe willen zijn we dus bijna altijd een auto nodig. Omdat Yara rolstoelgebonden is en niet op haar benen kan staan, is het nodig dat ze in haar rolstoel kan blijven zitten. 
We maken best veel ritten naar het UMCG of het Martiniziekenhuis in Groningen (1 uur rijden). Maar ook is Yara dol op huifbedrijden (speciaal paardrijden) in Bennekom (1,5 uur rijden). En vinden we het erg gezellig om lotgenoten gezinnen in het hele land te bezoeken. Maar ook voor weekendjes weg/vakantie wordt de rolstoelbus natuurlijk gebruikt. En dan gaat het hele gezin mee. 

Wat hebben we al gedaan? 

We zijn bij de Peugeot dealer geweest om te kijken naar een optie voor onze volgende rolstoelbus. Hier werden we meteen goed ontvangen en er werd goed met ons meegedacht. Zo zijn enkele opties besproken, de inruilwaarde van onze huidige bus is bepaald en is er contact opgenomen met de leverancier voor de aanpassingen. Er liggen nu twee offertes en hiermee gaan we aan de slag. 
MEE Drenthe gaat ons ondersteunen in het aanschrijven van fondsen. 
We hebben deze website opgericht en een actiepagina aangemaakt bij doneeractie.nl. 
We hopen het resterende bedrag te kunnen binnenhalen door middel van deze website en doneeractie.nl. Ook gaan we kijken of we een veiling op kunnen zetten. 

Goed nieuws!

We zijn blij en dankbaar te kunnen melden dat de gelden voor de nieuwe rolstoelbus bijeen zijn. Op 20 oktober 2021 is de Peugeot Boxer L1H2 besteld. Helaas zit er een lange levertijd op een bestelbus. Ook moet dan de bus nog worden aangepast door Bever autoaanpassingen. In april of mei 2022 hopen we in de rolstoelbus te kunnen rijden. 

Iedereen - fondsen, donateurs, vrienden - enorm bedankt voor uw steun. De website blijft nog even in de lucht om foto's te plaatsen van ons gezin in/met de nieuwe rolstoelbus.